Anniversary of the Statute of Westminster
Land / gebied: Canada
Canada In 1931 werd het 'Statuut van Westminster' door het Britse parlement aangenomen waardoor Canada de facto onafhankelijkheid verkreeg in alle aangelegenheden. Met het hijsen van de Canadese en Britse vlag op o.a. overheidsgebouwen wordt in Canada jaarlijks op 11 december hierbij stilgestaan.

Het 'Statuut van Westminster' regelt de onderlinge verhoudingen tussen de Britse dominions en het Verenigd Koninkrijk. Via dit statuut verkregen de dominions Australië, Canada, de Ierse Vrijstaat, Nieuw-Zeeland, Newfoundland en de Unie van Zuid-Afrika onafhankelijkheid in alle aangelegenheden tenzij de dominions er op eigen verzoek van af zagen. De wet is momenteel nog steeds van kracht in Groot-Brittannië, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland.

Een feestdag in Canada.