Dag van Ninoy Aquino
Land / gebied: Filipijnen
Soort: Nationale feestdag
Filipijnen Araw ng Kabayanihan ni Ninoy Aquino. Jaarlijks op 21 augustus een nationale feestdag in de Filipijnen, uitgeroepen door het congres ter herinnering aan de sterfdag van Ninoy Aquino.

Benigno "Ninoy" Simeon Aquino Jr. (17 november 1932 - 21 augustus 1983) was een Filipijns politicus en een belangrijke oppositieleider ten tijde van het presidentschap van Ferdinand Marcos. Hij werd bij terugkomst van zijn verbanning naar de Verenigde Staten vermoord op het vliegveld van Manilla. Zijn weduwe Corazon Aquino werd door de oppositie naar voren geschoven als nieuwe leider en verving uiteindelijk Ferdinand Marcos als president van de Filipijnen na diens afzetting in 1986. Ook zijn enige zoon Noynoy Aquino zou later de politiek ingaan.

Een feestdag in Filipijnen.