Bevrijdingsdag
Land / gebied: Taiwan
Taiwan Jaarlijks wordt op 25 oktober in Taiwan (China) het einde van de heerschappij van Japan over het eiland herdacht tijdens de 'Retrocessie Dag' (Dag van de Teruggave). Geen officiële feestdag (vrije dag) maar in Taipei worden er soms wel kleine ceremonies gehouden.

Taiwan werd een Japanse kolonie in 1894 nadat de Qing-dynastie tijdens de Eerste Sino-Japanse oorlog was verslagen. Het eiland werd officieel een onderdeel van Japan door het Verdrag van Shimonoseki. In mei 1895 werd door sommige eilandbewoners de Republiek Formosa uitgeroepen, maar die werd 5 maanden later bezet door Japan. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog viel Taiwan onder Japans bestuur. Op 25 oktober 1945 werd het eiland officieel teruggegeven aan de Volksrepubliek China.

Een feestdag in Taiwan.