Dag van Aragón
Land / gebied: Spanje (Aragón)
Soort: Regionale feestdag
Spanje Op de naamdag van de patroon van Aragón (Sant Jordi) hebben de inwoners van de autonome Spaanse regio een officiële vrije dag. Sint Joris is al vanaf 1096 - toen Peter I van Aragón tijdens de Slag bij Alcoraz de stad Huesca veroverde - de beschermheilige van de streek.

De 'Dag van Aragón' (Día de Aragón) wordt sinds 2007 gevierd en valt jaarlijks op 23 april, behalve als dit op een zondag valt, dan wordt de vrije dag naar maandag verschoven. Valt de regionale feestdag op dinsdag of donderdag, dan zijn winkels vaak op maandag of vrijdag ook gesloten.

Aragón is een van de 17 autonome regio's (deelstaten) van Spanje met meer dan 1,3 miljoen inwoners, gelegen in het noordoosten van Spanje. De hoofdstad is Zaragoza.

Sint Joris is ook de beschermheilige van de autonome regio Catalonië waar zijn naamdag eveneens gevierd wordt. Drieëntwintig april is tevens de Dag van Castilië en León. In de rest van Spanje is deze dag geen officiële vrije dag.

Een regionale feestdag in Spanje.