Dag van de Boeren
Land / gebied: Ghana
Soort: Nationale feestdag
Ghana De 'Dag van de Boeren' (Farmers' Day) is een officiële feestdag in Ghana en wordt op de eerste vrijdag van december gevierd. Door de regering ingesteld in 1985 als reactie op een langdurige droogte die de boeren van het land zwaar had getroffen. De dag eert de boeren en vissers van Ghana en hun bijdrage aan de sociaaleconomische ontwikkeling van het land.

De belangrijkste commerciële gewassen die in Ghana worden geproduceerd zijn cacao, palmolie, rubber, katoen, tabak en suikerriet. De belangrijkste voedingsgewassen zijn yam, cassave en maïs.

De 'Dag van de Boeren' wordt gevierd met verschillende activiteiten. Boeren krijgen prijzen voor het gebruik van nieuwe technieken, veehouderijpraktijken, ecologisch bewustzijn en hun bijdrage aan de lokale gemeenschap.

Een feestdag in Ghana.