Dag van het Sprookje
Land / gebied: Nederland
Nederland De 'Dag van het Sprookje' is een initiatief van attractiepark de Efteling en wordt jaarlijks gehouden op 7 juli (7/7).

Naar eigen zeggen wil de Efteling als hoeder van het sprookje optreden en vraagt ze door middel van een jaarlijkse speciale dag op 7 juli aandacht voor het (voor)lezen van sprookjes. De eerste 'Dag van het Sprookje' vond plaats op 7 juli 1999, in het jaar waarin de Efteling drie nieuwe sprookjes opende in het Sprookjesbos en het jaarthema "Schatkamer van de Sprookjes" was. Daarna bleef het enkele jaren stil op deze datum.

Sinds 2006 wordt er vrij consequent jaarlijks aandacht besteed aan de dag, maar de grootte van het georganiseerde wisselt enorm: in 2007 was er nog een dag met diverse evenementen voor parkbezoekers, terwijl men in recente jaren niet veel verder komt dan een persbericht of een melding op sociale media.

De datum - 7 juli, de zevende van de zevende - verwijst naar het gebruik van het getal zeven in veel sprookjes, waaronder: de zeven dwergen, de zevenmijlslaarzen of de zeven geitjes.

Zie ook:
  • Het getal zeven in sprookjes