Dag van de Vrede
Land / gebied: El Salvador
El Salvador Día de la Paz. In El Salvador werd op 16 januari 1992 een vredesakkoord ondertekend door de opstandelingen van de marxistische 'Farabundo Martí National Liberation Front' (FMLN) en de regering van president Alfredo Cristiani van de ARENA partij.

Vanaf 1932 bezetten de militairen de belangrijkste overheidsposten in El Salvador. Dit duurde tot aan het tekenen van de vredesakkoorden in 1992. De gehele periode werd gekenmerkt door militaire coups en dictatoriale regimes. In de burgeroorlog die in de jaren tachtig tussen de militairen en de guerrillabeweging woedde, werden tienduizenden mensen vermoord.

In 1990 kwam onder auspiciën van de Verenigde Naties een vredesakkoord tussen de guerrillabeweging en de Salvadoraanse overheid tot stand, dat in 1992 in Mexico werd getekend. De burgeroorlog was hiermee officieel beëindigd.

Een feestdag in El Salvador.