Dag van de Revolutie
Land / gebied: Mexico
Soort: Nationale feestdag
Mexico Día de la Revolución. Nationale feestdag. Aniversario de la Revolución, de verjaardag van de Mexicaanse Revolutie van 1910, gaat gepaard met veel festiviteiten in het hele land. Wordt zowel op 20 november (día histórico) als de derde maandag van november (día feriado) gevierd.

De Mexicaanse Revolutie begon op 20 november 1910 om zes uur 's avonds, toen het 'Plan de San Luis Potosí' in werking trad. Dit was een plan van om (toenmalig) president Porfirio Díaz omver te werpen en een liberale democratie van Mexico te maken. Vijf maanden later was het regeringsleger verslagen en Díaz gevlucht.

Iedere derde maandag van november is voor alle Mexicanen een officiële vrije dag om deze dag te vieren.

Een feestdag in Mexico.