Dordt in Stoom
Land / gebied: Nederland (Dordrecht)
Nederland Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht.

Gedurende het evenement zijn veel stoommachines (stoomschepen, stoomtreinen, stoomcarrousels, stoomwalsen, stoomtractoren en dergelijke) in actie te zien tegen het decor van de historische binnenstad. De stoommachines zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen, stichtingen en musea uit binnen- en buitenland. Dordt in Stoom wordt vanaf 1985 ieder even jaar in mei gehouden. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het grootste stoomevenement van Europa en claimt het ongeveer 250.000 bezoekers. In 2010 bezochten ongeveer 215.000 mensen het evenement.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Dordt in Stoom met de medewerking van een grote groep vrijwilligers en sponsors. De toegang tot het evenement is gratis. Voor reizen met de stoomtrein, tochten met stoomboten en bezoeken aan de modelbouwshow kan men kaartjes kopen. Tevens is er een busdienst met veteraanbussen van/naar het centrum van Dordrecht bij de kade naar/van het spoorwegstation. Ook is het mogelijk een kaart aan te schaffen voor één dag onbeperkt reizen met alle vervoermiddelen van het stoomevenement en het bezichtigen van alle schepen en shows.

Een feestdag in Nederland.