A Drop of Water is a Grain of Gold
Land / gebied: Turkmenistan
Soort: Nationale feestdag
Turkmenistan 'A Drop of Water is a Grain of Gold' (vertaling: een druppel water is een gouden graankorrel) is een nationale feestdag in Turkmenistan op iedere eerste zondag van april om het belang van water voor het land te onderstrepen.

In 1995 ingesteld door voormalig president Saparmurat Niazov. Water is in het droge woestijnklimaat van Turkmenistan goud waard.

In het hele land zijn er op deze bijzondere feestdag concerten en theatervoorstellingen en houdt de president een toespraak waarin de werknemers uit de watermanagementsector in het zonnetje worden gezet. Deze dag wordt daarom ook wel beschouwd als de 'Dag van Arbeiders in de Watersector'.

Ook is er aandacht voor de speciale irrigatieprojecten die het klimaat van de Karakum woestijn kunstmatig beïnvloeden. De woestijn beslaat 70% van Turkmenistan.

Een feestdag in Turkmenistan.