Internationale Mannendag
Land / gebied: Internationaal
International Men's Day. Jaarlijks op 19 november is het 'Internationale Mannendag'. Het oorspronkelijk kleinschalige initiatief (1999) is uitgegroeid tot een beweging die momenteel in meer dan zeventig landen navolging kent, waaronder ook in Nederland en België.

Internationale Mannendag heeft als doel thema's rond man-zijn onder de aandacht te brengen, o.a. door
  • het promoten van positieve rolmodellen
  • het onder de aandacht brengen van discriminatie van mannen
  • het verbeteren van de man-vrouw relatie
  • het bevorderen van gelijkheid tussen mannen en vrouwen
  • het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan de samenleving, gemeenschap, familie, kinderzorg, huwelijk en het milieu

• November is ook de maand van 'Movember', een jaarlijks evenement in november waarin mannen hun snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen.

Deze dag is een tegenhanger van Internationale Vrouwendag op 8 maart. Op 3 november wordt de Werelddag van de Man gehouden waarop de gezondheid van mannen centraal staat.

Een feestdag in België, Nederland.