Jazzdag

Jazzdag

Land / gebied: Nederland (Rotterdam)
Nederland De achtste editie van de Jazzdag, het belangrijkste Nederlandse jazznetwerk en showcase- evenement, vindt dit jaar plaats op 27 en 28 juni op de Kop van Zuid in Rotterdam.

De Jazzdag is een niet te missen podium voor alle spelers uit de Nederlandse jazzwereld. Het grootste jazznetwerk en showcase-evenement van Nederland is een goede gelegenheid om de stand van zaken te beoordelen, oude bekenden te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en vooral om van een breed scala aan spraakmakende muziek te genieten. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om!

Tweedaags evenement
Ook dit jaar is de Jazzdag verspreid over twee dagen. Tijdens deze twee dagen vol jazz komen nationale en internationale programmeurs van clubs, podia, en festivals bij elkaar om nieuw talent te ontdekken. Tevens zijn talloze vertegenwoordigers uit de platenindustrie, boekingskantoren, managers, conservatoria, belangenorganisaties, journalisten, fotografen, media en collega-musici aanwezig.

Conferentie
Het conferentieprogramma biedt verschillende panels met actuele onderwerpen, gericht op artiesten, podia en festivals, media en politiek in de jazzwereld. Naast de panels vindt er wederom een nationale matchmaking plaats waarbij het mogelijk is om onder meer een grote groep jazzprofessionals als bookers en radioproducers kort te spreken. Meer informatie over het conferentieprogramma volgt in de aanloop naar de Jazzdag. Houdt de website goed in de gaten.

Festival
Meer dan 30 aanstormende en getalenteerde jazz artiesten, verspreid over een aantal podia in LantarenVenster en Hotel New York, zijn te zien tijdens het festivalprogramma van de Jazzdag. De artiesten kunnen zich aan de hand van de showcases in de kijker spelen van clubs, festivals, boekingskantoren, managers, platenmaatschappijen, publishers, pers en het publiek en zo een impuls geven aan hun carrière – het belangrijkste doel van het festivalprogramma.

De Jazzdag
De Jazzdag is het startpunt van twee weken jazzmuziek in Rotterdam, met North Sea Round Town en het North Sea Jazz Festival. Het festivalprogramma is onderdeel van North Sea Round Town.