Kanamara Matsuri

Kanamara Matsuri

Datum: zondag 1 april 2018
Land / gebied: Japan (Kawasaki)
Religie: Shintoïsme
Japan 'Kanamara Matsuri' ('IJzeren fallus-festival') is een shinto vruchtbaarheidsfeest dat in de lente in en rond de Kanayama-schrijn in Kawasaki wordt gevierd. De belangrijkste festiviteiten zijn op de eerste zondag van april.

Het hoofdthema van het festival is de penis, die in verschillende vormen en maten terug te vinden is. O.a. afgebeeld in snoepgoed, op affiches, gebeeldhouwde groenten, tekeningen, decoraties en in een mikoshi parade.

Het feest concentreert zich rond een heiligdom dat vroeger erg populair was bij de plaatselijke prostituees, die aldaar baden voor bescherming tegen geslachtsziekten.

Dit festival vond voor het eerst plaats in 1969. Tegenwoordig is het een toeristenattractie en wordt er geld ingezameld voor AIDS-onderzoek.

Een feestdag in Japan.