Kermesse au Luxembourg
Land / gebied: Luxemburg
Luxemburg Schueberfouer. Jaarlijks zijn de inwoners van Luxemburg op de eerste maandag van september vrij tijdens de twintig dagen durende kermis in de stad (eind augustus-begin september). Geen officiële feestdag maar de meeste mensen brengen een bezoekje aan de kermis.

De kermis in Luxemburg ('Schueberfouer') is de grootste jaarlijkse kermis van de stad Luxemburg en is een grensoverstijgend evenement. Deze duurt twintig dagen en vindt plaats van eind augustus tot begin september op het Place de Glacis. De kermis trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers o.a. uit de buurlanden België, Frankrijk en Duitsland en bestaat al meer dan 675 jaar.

Traditioneel begint de kermis op de woensdag, donderdag of vrijdag vóór 24 augustus (Sint Bartolomeüs) en sluit op de maandag, dinsdag of woensdag vóór 12 september en duurt elk jaar precies 20 dagen.

Editie 684: vrijdag 23 augustus t/m woensdag 11 september 2024
Editie 685: vrijdag 22 augustus t/m woensdag 10 september 2025