Nationale Ouderendag
Land / gebied: Nederland
Nederland De 'Nationale Ouderendag' is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. De 'Nationale Ouderendag' is een dag waar individuele wensen van ouderen worden vervuld. In 2024 vindt de 'Nationale Ouderendag' plaats op vrijdag 4 oktober.

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op 'Nationale Ouderendag' vervult Het Nationaal Ouderenfonds ieder jaar samen met lokale comités, bedrijven en vrijwilligers duizenden van deze wensen.

Ouderen staan deze dag aan het roer. Zij dienen een wens in die ze moeilijk alleen kunnen realiseren. Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand.

De Verenigde Naties hebben 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen.