Nunavut Day
Land / gebied: Canada (Nunavut)
Soort: Regionale feestdag
Canada Officiële regionale feestdag van de provincie Nunavut jaarlijks op 9 juli. Nunavut is het grootste, noordelijkste en jongste territorium van Canada. Het is zowel het minst bevolkte gebied als het grootste in oppervlak van alle territoria en provincies van Canada. Het is een van de meest afgelegen en dunstbevolkte gebieden op aarde. De meeste inwoners zijn Inuit.

In 1982 werd in de Northwest Territories een referendum gehouden over het creëren van een apart territorium voor de Inuit. Een meerderheid van de inwoners was voorstander en de federale overheid gaf in september van dat jaar een gedeeltelijke goedkeuring. Op 9 juli 1993 werden de "Nunavut Land Claims Agreement Act" en de "Nunavut Act" goedgekeurd door het Parlement van Canada.

De transitie om het Nunavut-territorium te creëren werd voltooid op 1 april 1999.

Een regionale feestdag in Canada.