Onafhankelijkheidsdag Colombia
Land / gebied: Colombia
Soort: Nationale feestdag, Constitutioneel
Colombia Jaarlijks op 20 juli vieren Colombianen hun onafhankelijkheidsdag. Colombia is tot aan het begin van de negentiende eeuw een Spaanse kolonie geweest.

Op 20 juli 1810 verklaarde Simon Bolívar de 'Republiek van Groot-Colombia' onafhankelijk van Spanje. Groot-Colombia was een federatie die grote delen van het huidige Venezuela, Colombia, Panama en Ecuador omvatte. Tot 1810 viel Colombia onder Spaans gezag en werd het land gezien als een bron van goud (Eldorado).

De Spaanse troepen veroverde het land na de napoleontische oorlogen weer terug. Pas in 1819 werd het land echt onafhankelijk. In 1830 viel de republiek uiteen en Ecuador en Venezuela werden onafhankelijke staten. Panama werd pas in 1903 onafhankelijk.

Een feestdag in Colombia.