Pan American Day
Land / gebied: Noord-, Zuid- en Midden-Amerika
'Pan American Day' valt jaarlijks op 14 april. Ter herinnering aan de eerste internationale conferentie van Amerikaanse staten in 1890.

De allereerste 'Pan American Day' werd gehouden in 1931 en was een initiatief van de Internationale Unie van Amerikaanse Republieken (later Pan-Amerikaanse Unie), de voorloper van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

De OAS is een internationale organisatie die tegenwoordig bestaat uit de 35 onafhankelijke staten op het Amerikaanse continent. Opgericht in 1948 in Bogotá (Colombia) met als doel de vrede en veiligheid te versterken. Suriname trad in 1977 toe tot de Organisatie van Amerikaanse Staten.

Alle landen in Noord-, Zuid- en Midden-Amerika staan stil bij 'Pan American Day'. In sommige landen is het een officiële nationale feestdag (o.a. in Honduras, Costa Rica, Uruguay en Nicaragua). In de VS wordt deze dag jaarlijks ingesteld d.m.v. een presidentiële proclamatie en is de hele week rondom 'Pan American Day' bekend als 'Pan American Week'.

Een feestdag in Antigua en Barbuda, Argentinië, Bahama's, Barbados, Belize, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Grenada, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Suriname, Trinidad en Tobago, Uruguay, Venezuela, Verenigde Staten (USA).