Vaderdag

Vaderdag

Datum: donderdag 14 mei 2015
Land / gebied: Duitsland

Duitsland

Vaderdag (Vatertag) wordt in Duitsland op dezelfde dag als Hemelvaart gevierd. De zoon keert terug naar de vader.

VaderdagIn Duitsland wordt Vaderdag anders gevierd dan elders in de wereld. Vatertag wordt altijd gevierd op Hemelvaartsdag (donderdag veertig dagen na Pasen). Regionaal wordt het ook wel 'mannendag' (Mšnnertag) of 'herendag' (Herrentag) genoemd. Het is traditie om met mannen onder elkaar te gaan wandelen of samen ťťn of meer kleinere wagens (Bollerwagen) voor te trekken. Daarna wordt er gepicknickt en veel wijn en bier gedronken.

Veel mannen gebruiken deze dag om zeer dronken te worden. Groepjes dronken mannen zwerven tot 's avonds laat op straat en dat vindt niet iedereen even leuk. Politie en hulpdiensten zijn extra alert op Vaderdag. Feministische groeperingen pleiten voor afschaffing van deze dag.