Vaderdag
Land / gebied: Duitsland
Duitsland VaderdagVaderdag (Vatertag) wordt in Duitsland op dezelfde dag gevierd als Hemelvaartsdag (de Zoon keert terug naar de Vader).

In Duitsland wordt Vaderdag anders gevierd dan elders in de wereld. Vaderdag vindt altijd plaats op Hemelvaartsdag (donderdag veertig dagen na Pasen). Regionaal wordt het ook wel 'mannendag' (Männertag) of 'herendag' (Herrentag) genoemd. Het is traditie om met mannen onder elkaar te gaan wandelen of samen één of meer kleinere wagens (Bollerwagen) voor te trekken. Daarna wordt er gepicknickt en veel wijn en bier gedronken.

Veel mannen gebruiken deze dag om zeer dronken te worden. Groepjes dronken mannen zwerven tot 's avonds laat op straat en dat vindt niet iedereen even leuk. Politie en hulpdiensten zijn extra alert op Vaderdag. Feministische groeperingen pleiten voor afschaffing van deze dag.

Een feestdag in Duitsland.