Dag van de Vlag
Land / gebied: Curaçao
Soort: Nationale feestdag
Curaçao Op Curaçao wordt jaarlijks wordt op 2 juli de 'Dag van het Volkslied en de Vlag' (Dia di Himno i Bandera) gevierd. Er zijn sportwedstrijden, opvoeringen en kinderactiviteiten.

Op Curaçao wordt op 2 juli gevierd dat op die dag in 1951 de Eilandsraad voor de eerste keer bijeen kwam. Op 2 juli 1984 is deze dag uitgeroepen tot "Dia di Bandera" ("Dag van de Vlag").

De dag staat in het teken van officiële plechtigheden in de ochtend op het Brionplein in Otrobanda en in Parke Himno i Bandera (Park van het Volkslied en de Vlag) in Barber op het westelijke deel van het eiland Curaçao. Op deze dag wordt op veel plaatsen de vlag van Curaçao uitgehangen en zijn er veel programma's op de lokale televisie aan deze dag gewijd. Ook zijn er verschillende activiteiten in Willemstad.

Een feestdag in Curaçao.