Wereld AIDS Dag
Land / gebied: Verenigde Naties
Wereld AIDS DagWereldaidsdag. Sinds 1988 is het op 1 december 'Wereld AIDS Dag' (World AIDS Day) en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor hiv en aids. Op deze jaarlijkse dag staat de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn er op en rond 'Wereld AIDS Dag' veel initiatieven, evenementen en acties.

In Nederland organiseert de non-profitorganisatie Aidsfonds (voorheen Aids Fonds en STOP AIDS NOW!) 'Wereld AIDS Dag' met onder andere een congres en een campagne. In België vraagt Sensoa aandacht voor de aidsbestrijding. Op 'Wereld AIDS Dag' wordt opgeroepen het rode lintje op te spelden, het symbool voor solidariteit met mensen met hiv.

De bestrijding van aids is een van de acht millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

'Wereld AIDS Dag' werd in augustus 1987 bedacht door twee voorlichters van de WHO in Genève. Later overgenomen door UNAIDS - het aidsbureau van de Verenigde Naties.

Een feestdag in België, Nederland.