Wereld Astma Dag
Land / gebied: Wereld
Iedere eerste dinsdag van mei. De Wereld Astma Dag (WAD) wordt georganiseerd door het Globale Initiatief voor Astma (GINA) in samenwerking met gezondheidszorggroepen en astmaopvoeders om voorlichting over astma en astmazorg over de hele wereld te verbeteren.

Wereld Astma Dag (WAD) staat in het teken van het vergroten van het bewustzijn over astma en het verbeteren van de zorg en behandelmogelijkheden voor mensen met astma.

In ieder land dat meedoet, vinden diverse activiteiten plaats, zoals workshops, bijeenkomsten en presentaties. Ook voorlichting via diverse media is een belangrijk onderdeel van deze dag.

ZorgWijzer.nl (externe link) brengt de preventie- en zorgvormen bij astma in kaart en bespreekt de vergoedingsmogelijkheden vanuit de zorgverzekering.