World Living Statues
augustus t/m 2017

Land / gebied: Nederland (Arnhem)
Nederland Sinds 1996 vindt in Arnhem ieder jaar een kampioenschap levende standbeelden plaats. Was het in de beginjaren nog een Nederlands kampioenschap, sinds 2004 is het evenement omgedoopt tot een officieus wereldkampioenschap, 'het WK Living Statues'.

Het World Living Statues festival is vanaf 2015 een 2-jaarlijks festival. De eerstvolgende editie zal in augustus 2017 plaatsvinden.

Tijdens het World Statues Festival in het laatste weekend van augustus strijden op zaterdag de Kids Statues en op zondag amateurs en professionals uit alle werelddelen om de 1e prijs. World Statues Arnhem is inmiddels uitgegroeid tot het grootste evenement ter wereld op het gebied van de levende standbeelden en trekt jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers.