Waardeert u deze website? Overweeg eens een kleine donatie. NL 41 TRIO 0197784240

Maandag 7 april 2014

7 april is de 97ste dag van het jaar (de 98ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 268 dagen tot het einde van het jaar.Feest, viering, ritueel, gebruik van vandaagDatum: zondag 30 maart t/m maandag 7 april 2014
Land / gebied: Wereld (Hindoes)
Religie: Hindoe´sme
Soort: Religieus (Vasten)

Navaratri (eerste periode)1-9 Sukla Chaitra. Jaarlijks in maart/april. Op de eerste dag van lichte helft van de maand Chaitra begint de vier maanden durende vastenperiode, die tot de tweede Navaratri (de eerste dag van de lichte helft van de maand Asvina (september/oktober)) zal duren.

De festiviteiten duren negen dagen en nachten en richten zich voornamelijk op de verering van de godin Durga ('ongenaakbare'), ÚÚn van de negen namen of verschijningsvormen van Parvati, het vrouwelijke aspect dan wel de echtgenote van de god Shiva.

Lees ook:
De koeherder en de heks
Ganesha


Datum: maandag 7 april 2014
Land / gebied: Mozambique

Mozambique's Woman's Day


Datum: maandag 7 april 2014
Land / gebied: Wereld (Hindoes)
Religie: Hindoe´sme
Soort: Religieus

9 Sukla Chaitra. In maart / april wordt Ramnavmi gevierd, de geboortedag van Rama. Hij was de incarnatie van god Vishnu als een perfecte mens. Rama werd in de stad Ajodhya aan het hof van koning Dasharatha en diens vrouw Sumintra geboren. Zijn levensverhaal is door de dichter Valmiki (1e eeuw voor Chr.) beschreven in het Ramayana en later, in de 16e eeuw, door Tulsidas in de Ramcaritmanas opnieuw verteld. Valmiki schreef in het Sanskriet, de heilige taal van de hindoes en Tulsidas in het Avadhi, een van de volkstalen waaruit het moderne Hindi is ontstaan. Het voorlezen en zingen uit deze werken staat centraal op deze dag. Ramnavmi (ook: Ram Navami) is een hindoefeestdag ter ere van Ram.

Lees ook:
Ramayana


Datum: maandag 7 april 2014
Land / gebied: RwandaDatum: maandag 7 april 2014
Land / gebied: Verenigde Naties
Soort: Modern

Met deze dag, ieder jaar op 7 april, vraagt de WHO, de World Health Organization, aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld.


Datum: maandag 7 april 2014
Land / gebied: Tanzania (Zanzibar)

Heroes' Day/Karume Day (alleen in Zanzibar).