Dag van het aangespannen paard

Datum: onbekend
Land / gebied: Nederland
Nederland De 'Dag van het Aangespannen Paard' zal plaatsvinden op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

Sinds de eerste editie in 1990 is de 'Dag van het Aangespannen Paard' uitgegroeid tot een van Nederlands grootste mensportevenementen. Op deze dag staat de mensport centraal en geven bijna alle takken van de aangespannen sport acte de présence. Naast een spectaculaire minimarathon, dressuur- en vaardigheidswedstrijd en concoursrubrieken biedt de 'Dag van het Aangespannen Paard' ook diverse workshops en rondleidingen door onder andere de Universiteitskliniek Paard van de Faculteit Diergeneeskunde.

De 'Dag van het Aangespannen Paard' is uitgegroeid tot een enorm mooi en groot evenement. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de geheel vrijwillige inzet van studenten en door sponsoren. De entree en het parkeren kan daarom ook geheel gratis blijven. Dit maakt het voor deelnemers, bezoekers en vrijwilligers ieder jaar weer tot een spontane, gezellige bijeenkomst van mensportliefhebbers.

In 1990 is de Stichting 'Dag van het Aangespannen Paard' opgericht. Het bestuur van de Stichting 'Dag van het Aangespannen Paard' wordt gevormd door zes studenten diergeneeskunde en twee ondersteunende bestuursleden.