donderdag 23 mei 2019

Wereld Feesten Almanak


Diergeneeskunde Outdoor Event
Datum:
25 mei 2019


Diergeneeskunde Outdoor Event

Datum: zaterdag 25 mei 2019
Land / gebied: Nederland (Utrecht)
Nederland Het 'Diergeneeskunde Outdoor Event' (DOE) is een educatieve en gezellige buitendag voor dierenliefhebbers van jong tot oud op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, georganiseerd door studenten Diergeneeskunde.

Deze dag zal bestaan uit shows en demonstraties, een mini-marathon, workshops, lezingen, rondleidingen over delen van de faculteit en een gezellige streekmarkt. Daarnaast zal er voor de kleintjes een kinderplein zijn met zowel educatie als vermaakt.

Het 'Diergeneeskunde Outdoor Event' was van 1990 t/m 2018 bekend onder de naam 'Dag van het Aangespannen Paard'.

Geschiedenis
Sinds de eerste editie in 1990 is de 'Dag van het Aangespannen Paard' uitgegroeid tot een van Nederlands grootste mensportevenementen. Op deze dag staat de mensport centraal en geven bijna alle takken van de aangespannen sport acte de présence. Naast een spectaculaire minimarathon, dressuur- en vaardigheidswedstrijd en concoursrubrieken biedt de 'Dag van het Aangespannen Paard' ook diverse workshops en rondleidingen door onder andere de Universiteitskliniek Paard van de Faculteit Diergeneeskunde.

De 'Dag van het Aangespannen Paard' is uitgegroeid tot een enorm mooi en groot evenement. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de geheel vrijwillige inzet van studenten en door sponsoren. De entree en het parkeren kan daarom ook geheel gratis blijven. Dit maakt het voor deelnemers, bezoekers en vrijwilligers ieder jaar weer tot een spontane, gezellige bijeenkomst van mensportliefhebbers.

In 1990 is de Stichting 'Dag van het Aangespannen Paard' opgericht. Het bestuur van de Stichting 'Dag van het Aangespannen Paard' wordt gevormd door zes studenten diergeneeskunde en twee ondersteunende bestuursleden.

Een feestdag in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten