Fête du Prince
Land / gebied: Monaco
Soort: Nationale feestdag
Monaco Fête du PrinceDe 'Nationale Feestdag' van Monaco. Op 19 november wordt in het vorstendom aan de Middellandse Zee jaarlijks de 'Dag van de Prins' (Fête du Prince / Fête Nationale) gevierd.

Er is een speciale mis in de Kathedraal van Monaco, er wordt een militair défilé gehouden op de Place du Palais en 's avonds is er een vuurwerkshow in de haven.

Op de nationale feestdag rondom het Monegaskische vorstendom draait het vooral om traditie. Op 19 november wordt de naamdag van de beschermheilige Rainier d'Arezzo gevierd.

Het is gebruikelijk dat de heersende vorst van Monaco de datum van de 'Nationale Feestdag' van het land bepaald. Meestal wordt de naamdag van de beschermheilige gekozen. Uit respect voor zijn overleden vader heeft de huidige vorst prins Albert II de naamdag van prins Rainier aangehouden. Ook vond de ceremonie van de inhuldiging van Albert II als vorst van Monaco in 2005 plaats op 19 november.

Zo is 19 november vandaag de dag nog steeds een nationale feestdag in Monaco met ingetogen festiviteiten en ceremonies in het teken van Monegaskische tradities. De 'Dag van de Prins' is de Koningsdag van de Monegasken.

Fête du Prince
Een feestdag in Monaco.