Spring Bank Holiday
Land / gebied: Verenigd Koninkrijk
Soort: Nationale feestdag
Verenigd Koninkrijk Summer Half-Term Monday. Iedere laatste maandag in mei. Ingesteld in 1971 ter vervanging van Pinkstermaandag. De meeste scholen hebben een week vakantie. Deze 'bank holiday' heeft geen officiële naam en wordt soms gewoon 'Last Monday in May' genoemd.

Een vrije dag in Gibraltar, de Kanaaleilanden Alderney, Guernsey, Jersey (Spring Holiday), het eiland Man (Late May Bank Holiday) en het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland).

'Bank Holidays' zijn nationale vrije dagen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De naam is ontleend aan de gewoonte van de Bank of England om geen zaken te doen op sommige religieuze feestdagen.

Naast de officiële vrije dagen op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen en Kerstmis, kent het Verenigd Koninkrijk op dit moment vier 'Bank Holidays':
  • May Day Bank Holiday: eerste maandag in mei
  • Spring Bank Holiday: laatste maandag in mei