Voodoo Dag
Land / gebied: Benin
Soort: Traditioneel
Religie: Voodoo
BeninVoodoo Op 10 januari is het 'Voodoo Dag' (Fête du Vaudou) in Benin. Voodoo is de officiële godsdienst van het land en ongeveer 60% van de bevolking beoefent voodoo. Deze nationale feestdag wordt ook 'Traditionele Dag' of 'Dag van de Traditionele Geloven' genoemd.

Voodoo Dag
Toeristen komen op deze dag speciaal naar het West-Afrikaanse land om gebruiken en tradities te zien. Vooral in de havenstad Ouidah, de spirituele hoofdstad van voodoo, is er een groot festival.

'Voodoo Dag' begint met het offeren van een geit. Er wordt geloofd dat het bloed van de geit de bevolking van Benin het komend jaar tegen ziektes zal beschermen. Na het slachten van de geit wordt er gedanst op traditionele drummuziek. Er wordt gezongen en veel (gin) gedronken.

Voodoo Dag
Voodoo is de benaming voor veel oorspronkelijk West-Afrikaanse religies die door de slavenhandel naar Noord- en Midden-Amerika zijn verspreid. Vooral in Cuba, Haïti, Louisiane (VS) en de Dominicaanse Republiek wordt er een mengvorm van katholicisme en traditionele voodoo beoefend.

Benin wordt gezien als de bakermat van voodoo. Vanuit de voor de internationale slavenhandel belangrijke stad Ouidah heeft voodoo zich naar Amerika verspreid.

Een feestdag in Benin.