dinsdag 19 november 2019

Wereld Feesten Almanak


Vestingstedendagen
Datum:
5 en 6 oktober 2019

Vestingstedendagen

Datum: zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019
Land / gebied: Nederland
Nederland De Vestingstedendagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Elk jaar vindt dit plaats in een andere vestingstad.

In 2019 vinden de Vestingstedendagen plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in de Stelling van Willemstad. De gehele stelling zal hierbij betrokken worden. Niet alleen Willemstad, maar ook vestingstad Klundert en de omliggende forten zullen het toneel zijn voor deze historische dagen..

Dit spectaculaire evenement in een historische setting trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Ridderspelen, kanonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen geven de vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk. Historische gebeurtenissen worden nagespeeld en inwoners zijn speciaal gekleed in de klederdracht van toen.

Samen met de vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden maken de inwoners van de oude vestingstad er een geweldig historisch spektakel van. Bewoners zullen hun straten terugbrengen in een tijdsbeeld van rond de middeleeuwen. Twee dagen lang gaan de poorten open en kunt u zich wanen in een historische vesting.

Een feestdag in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten