vrijdag 7 augustus 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.Vestingstedendagen
Datum:
onbekend bij redactie

Vestingstedendagen

Land / gebied: Nederland
Nederland De Vestingstedendagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Elk jaar vindt dit plaats in een andere vestingstad.

Dit spectaculaire evenement in een historische setting trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Ridderspelen, kanonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen geven de vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk. Historische gebeurtenissen worden nagespeeld en inwoners zijn speciaal gekleed in de klederdracht van toen.

Samen met de vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden maken de inwoners van de oude vestingstad er een geweldig historisch spektakel van. Bewoners zullen hun straten terugbrengen in een tijdsbeeld van rond de middeleeuwen. Twee dagen lang gaan de poorten open en kunt u zich wanen in een historische vesting.

Een feestdag in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten