Wereld Feesten Almanak

Dinsdag 6 februari 2018


Datum: dinsdag 6 februari 2018
Land / gebied: België (Vlaanderen)

Jaarlijks op of rond 16 februari (Kyotoprotocol). 'Dikketruiendag' roept elk jaar iedereen in Vlaanderen op om aandacht te geven aan klimaatverandering. De campagne mikt via een jaarlijks thema vooral op eenvoudige maar structurele maatregelen die het hele jaar kunnen worden toegepast. 'Dikketruiendag' focust op het onderwijs, gemeenten en bedrijven maar een ieder kan ook thuis meedoen.


Datum: dinsdag 6 februari 2018
Land / gebied: Nieuw-Zeeland
Soort: Constitutioneel

Nationale feestdag. Viering van de oprichting van Nieuw-Zeeland. De dag viert het Verdrag van Waitangi, het document dat op 6 februari 1840 werd ondertekend waardoor de staat Nieuw-Zeeland een feit werd.


Datum: dinsdag 6 februari 2018
Land / gebied: Wereld (Katholieken)
Soort: Heiligendag
Religie: Christendom (Rooms-Katholicisme)

Maagd en martelares. Legendarische heilige, die te Caesarea in Cappadocië onder Diocletianus de marteldood zou zijn gestorven in 311. De legende vertelt dat Dorothea op weg naar het schavot de naam van Jezus riep.

Een jongeling, genaamd Theophilus, spotte en zei tot haar dat hij zich zou bekeren als hij bloemen en vruchten uit de tuin van haar bruidegom zou ontvangen. Daarop verscheen er een engel en bracht een korf vol bloemen en vruchten naar de jongeling. Daarop knielde hij neer en bekeerde zich tot het christendom. Diocletianus werd daar zo kwaad om, dat hij Theophilus samen met Dorothea liet onthoofden.


Datum: dinsdag 6 februari 2018
Land / gebied: Verenigde Naties

De Verenigde Naties hebben 6 februari uitgeroepen tot 'Internationale Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking' ('International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation').


6 februari is de 37ste dag van het jaar. Hierna volgen nog 328 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1982 Lieke van Lexmond
  • 1966 Rick Astley
  • 1962 Axl Rose
  • 1950 Natalie Cole
  • 1945 Bob Marley