Wereld Feesten Almanak

Donderdag 7 december 2017


Datum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Nederland

Tijdens de 'Nationale Vrijwilligersdag' - jaarlijks op 7 december - worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden.


Datum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Verenigde Staten

De aanval op Pearl Harbor door de Japanse vliegtuigen op 7 december 1941 was de directe aanleiding voor Amerika om betrokken te raken bij de Tweede Wereldoorlog.


Datum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Colombia
Soort: Traditioneel
Religie: Christendom (Rooms-Katholicisme)

De 'Día de las Velitas' (dag van de kaarsjes) of 'Noche de las Velitas' (nacht van de kaarsjes) is een traditioneel christelijke feest in Colombia op 7 december, de vooravond van Maria Onbevlekte Ontvangenis (8 december, nationale feestdag).

De onofficiële start van het kerst-seizoen in het land.


Datum: donderdag 7 t/m zondag 10 december 2017
Land / gebied: Brazilië (Natal)

Het grootste carnavalsfeest dat buiten de traditionele periode van Carnaval wordt gehouden, vindt begin december plaats in de Braziliaanse stad Natal.


Datum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Verenigde Naties

In 1994 is de 'Internationale Dag van de Burgerluchtvaart' vastgesteld op 7 december ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het ICAO (Internationale Burgerluchtvaartorganisatie).


Datum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Oost-Timor
Soort: Nationale feestdag, HerdenkingDatum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Ivoorkust

Nationale feestdag ter gelegenheid van de sterfdag van Félix Houphouët-Boigny, de eerste president van de Republiek Ivoorkust.


Datum: donderdag 7 december 2017
Land / gebied: Salomonseilanden (Western)

Regionale feestdag, jaarlijks op 7 december. Western is een provincie van de Salomonseilanden met de grootste toeristenindustrie.


7 december is de 341ste dag van het jaar (de 342ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 24 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 2003 Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria
  • 1951 Henk Temming
  • 1949 Tom Waits
  • 1947 Peter de Jong
  • 1928 Noam Chomsky