maandag 26 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.


Zondag 7 februari 2021


Datum: zondag 7 februari 2021
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Sportdag

Ook: Super Bowl Sunday. De 'Super Bowl' is de finale van de National Football League in de Verenigde Staten, die gespeeld wordt tussen de kampioen van de American Football Conference en de National Football Conference, de twee American footbal-competities van het land. Meestal op de eerste zondag van februari.


Datum: zondag 7 februari 2021
Land / gebied: Grenada
Soort: Nationale feestdag

Ieder jaar wordt in Grenada op 7 februari de onafhankelijkheid van de eilandengroep in het Caraïbisch gebied gevierd met een nationale feestdag (Independence Day). Er worden ceremonies en parades gehouden.


Datum: zondag 7 februari 2021
Land / gebied: Japan

Jaarlijks op 7 februari. Deze dag vraagt aandacht voor het territoriale geschil tussen Japan en Rusland over de Koerilen, een eilandengroep die zich van het noordoosten van Hokkaido (Japan) tot Kamtsjatka (Rusland) uitstrekt.


7 februari is de 38ste dag van het jaar. Hierna volgen nog 327 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1996 Pierre Gasly
  • 1978 Ashton Kutcher
  • 1971 Chris Zegers
  • 1962 David Bryan
  • 1960 Steve Bronski
Komende feesten