donderdag 23 mei 2019

Wereld Feesten Almanak

Feestdagen Saoedi-Arabië 2019

Kalender Saoedi-Arabië (22 t/m 29 mei)

Jaaroverzicht feestdagen Saoedi-Arabië
Feestdagen waarop in Saoedi-Arabië overheidsinstellingen gesloten zijn:
 • Suikerfeest (Eid al-Fitr) (10 dagen)
 • Offerfeest (Eid al-Adha) (10 dagen)
 • 23 september - Nationale Dag
 • Vijf dagen voor het begin van het Suikerfeest en het Offerfeest zijn mensen al vrij. Mekka ligt in het Koninkrijk Saoedi-Arabië en vooral in de week rondom de Hadj (Bedevaart naar Mekka) staat het openbare leven stil.

  donderdag 21 maart 2019
  > maandag 6 mei t/m maandag 3 juni 2019
  1-29/30 Ramadan. Vastenmaand. De Ramadan is de negende maand in de islamitische kalender. Het is een speciale maand waarin tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. "Ramadan" wordt daarom ook wel de "vastenmaand" van de moslims genoemd. Het exacte begin van de Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De Ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld. Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de Koran vormen.
  dinsdag 4 t/m donderdag 6 juni 2019
  vrijdag 9 t/m dinsdag 13 augustus 2019
  8-12 Dhu 'l-Hijja. De Hadj is de jaarlijkse bedevaart naar Mekka die iedere volwassen moslim die daartoe de middelen heeft ten minste eens in zijn leven moet verrichten. De Hadj vindt altijd plaats in het begin van de twaalfde maand van de moslimkalender. De Hadj brengt hem naar de plaats waar Mohammed de islam heeft gepredikt. Mohammeds 'afscheidsbedevaart' in zijn sterfjaar werd het voorbeeld voor het huidige hadj-ritueel. De relatie met de persoon van Mohammed is voor de moslim een belangrijk aspect van de Hadj. Dit blijkt onder meer uit het bezoek dat veel pelgrims na afloop brengen aan Mohammeds graf in Medina.
  zaterdag 10 augustus 2019
  zondag 11 t/m dinsdag 13 augustus 2019
  zondag 1 september 2019
  maandag 23 september 2019
  Al-Yaom Al-Watany. Viering van de stichting van het Koninkrijk Saoedi-Arabië op 23 oktober 1932.


  Feestdagen Saoedi-Arabië in: 2019 | 2020 | 2021

  Feestdagen per land. Zie landenkompas.nl voor meer informatie over het land Saoedi-Arabië.