Waardeert u deze website? Overweeg eens een kleine donatie. NL 41 TRIO 0197784240

Dag van de Duitse eenheid

Datum: zaterdag 3 oktober 2015
Land / gebied: Duitsland
Soort: Nationale feestdag, Modern

Duitsland

OfficiŽle feestdag. Op 3 oktober 1990 hield de DDR op te bestaan, en werd terug samengevoegd bij West-Duitsland, de BRD (Bundesrepublik Deutschland). 3 oktober is de nationale feestdag van Duitsland (Tag der Deutschen Einheit).

Dag van de Duitse eenheidDag van de Duitse eenheidWest-Duitsland, dat economisch veel sterker was, investeerde miljarden om Oost-Duitsland uit het slop te trekken. De DDR was kort na de tweede wereldoorlog onstaan uit een afspraak tussen de gealieerde machten( VS, GB en SU). De Sovjet Unie eiste een groot deel van Duitsland op om onder haar invloed te laten staan. Tijdens de koude oorlog(rond 60-er jaren) werd de tegenstelling letterlijk bekrachtigd door de bouw van "de muur" langs de grens van de twee staten en dwars door de gedeelde hoofdstad Berlijn.