donderdag 29 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van Ninoy Aquino
Datum:
jaarlijks op 21 augustus

Dag van Ninoy Aquino

Datum: vrijdag 21 augustus 2020
Land / gebied: Filipijnen
Soort: Nationale feestdag
Filipijnen Araw ng Kabayanihan ni Ninoy Aquino. Jaarlijks op 21 augustus een nationale feestdag in de Filipijnen, uitgeroepen door het congres ter herinnering aan de sterfdag van Ninoy Aquino.

Benigno "Ninoy" Simeon Aquino Jr. (17 november 1932 - 21 augustus 1983) was een Filipijns politicus en een belangrijke oppositieleider ten tijde van het presidentschap van Ferdinand Marcos. Hij werd bij terugkomst van zijn verbanning naar de Verenigde Staten vermoord op het vliegveld van Manilla. Zijn weduwe Corazon Aquino werd door de oppositie naar voren geschoven als nieuwe leider en verving uiteindelijk Ferdinand Marcos als president van de Filipijnen na diens afzetting in 1986. Ook zijn enige zoon Noynoy Aquino zou later de politiek ingaan.

Een feestdag in Filipijnen.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten