vrijdag 30 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de lente, de liefde en de student
Datum:
jaarlijks op 21 september

Dag van de lente, de liefde en de student

Datum: maandag 21 september 2020
Land / gebied: Bolivia
Bolivia Op 21 september viert Bolivia vier verschillende feesten: het begin van de lente, Día del Enamorado (Bolivia's versie van Valentijnsdag), Día del Estudiante (Dag van de Student) en Día del Médico (Dag van de Dokter).

Op het zuidelijk halfrond begint de lente wanneer bij ons de herfst aanbreekt. Op deze dag wordt in Bolivia een soort Valentijnsdag (Día del Amor) gevierd: geliefden brengen samen tijd door, geven elkaar cadeautjes en gaan vaak romantisch dineren.

Het voorjaar wordt ook geassocieerd met jeugdigheid en dit is dan ook de 'Dag van de Student'. Op 21 september zijn de scholen in Bolivia gesloten, maar de voorgaande dag wordt feestelijk gevierd met spelletjes en lekker eten. De beste leerlingen krijgen een onderscheiding.

Ook worden op deze dag doktoren bedankt voor hun inzet in de gezondheidszorg.

Een feestdag in Bolivia.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten