Dag van de lente, de liefde en de student
Land / gebied: Bolivia
Bolivia Op 21 september viert Bolivia vier verschillende feesten: het begin van de lente, Día del Enamorado (Bolivia's versie van Valentijnsdag), Día del Estudiante (Dag van de Student) en Día del Médico (Dag van de Dokter).

Op het zuidelijk halfrond begint de lente wanneer bij ons de herfst aanbreekt. Op deze dag wordt in Bolivia een soort Valentijnsdag (Día del Amor) gevierd: geliefden brengen samen tijd door, geven elkaar cadeautjes en gaan vaak romantisch dineren.

Het voorjaar wordt ook geassocieerd met jeugdigheid en dit is dan ook de 'Dag van de Student'. Op 21 september zijn de scholen in Bolivia gesloten, maar de voorgaande dag wordt feestelijk gevierd met spelletjes en lekker eten. De beste leerlingen krijgen een onderscheiding.

Ook worden op deze dag doktoren bedankt voor hun inzet in de gezondheidszorg.

Een feestdag in Bolivia.