Dag van de Traditie
Land / gebied: Argentinië
Soort: Traditioneel
Argentinië Ieder jaar staat op 10 november in Argentinië tijdens de 'Dag van de Traditie' (Día de la Tradición) de rol van de gaucho centraal.

Gaucho is de benaming van voornamelijk nakomelingen van Spanjaarden en Indianen, die zich op de pampa's bezighouden met veehoeden (en worden ook wel Zuid-Amerikaanse cowboys genoemd).

Datum is ter ere van de Argentijnse journalist en dichter José Hernández (10 november 1834 - 21 oktober 1886), die vooral bekend is van zijn magnum opus 'Martín Fierro' - een episch gedicht over het leven van de gaucho, die symbool staat voor de Argentijnse traditie. In het dichtwerk wordt de gaucho een belangrijke rol toegekend bij de strijd om onafhankelijkheid van Spanje.

De feestelijkheden duren meerdere dagen en vinden vooral in San Antonio de Areco - het centrum van de gaucho-cultuur - plaats, o.a. met een gaucho-parade op de zondag die het dichtst bij 10 november valt.

Een feestdag in Argentinië.