Dag van Melilla
Land / gebied: Spanje (Melilla)
Soort: Regionale feestdag
Spanje De 'Día de Melilla' markeert de verjaardag van de verovering van de stad op 17 september 1497 en is de officiële feestdag van de autonome stad.

Melilla is een Spaanse exclave aan de Middellandse Zee in Noord-Afrika. Het is, evenals de 300 kilometer westelijker gelegen havenstad Ceuta, een Spaanse autonome stad (Ciudad Autónoma).

Melilla werd in 1497 veroverd door het leger van de Spanjaard Don Pedro de Estopiñán voor het Huis van Medina Sidonia. Marokko beschouwt Melilla, het westelijker gelegen Ceuta en zeven onbewoonde eilandjes voor de Noord-Afrikaanse kust - samen de zogeheten 'Plazas de soberanía' - als bezet Marokkaans grondgebied.

In de stad zijn de meeste mensen op deze dag vrij en sommigen grijpen dat aan om kenbaar te maken dat Melilla onderdeel van Marokko i.p.v. Spanje zou moeten zijn.

Een regionale feestdag in Spanje.