Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers
Land / gebied: Internationaal
17 december is de 'Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers' (International Day to End Violence Against Sex Workers). Wereldwijd proberen verschillende steden en sekswerkersorganisaties op deze dag het bewustzijn te vergroten over het geweld waarmee sekswerkers worden geconfronteerd. Sekswerkers zijn mensen die werkzaam zijn in de seksindustrie.

Een sekswerker is lang niet altijd een prostitué(e) of escortdame. Het kan ook iemand zijn die werkzaam is in de porno-industrie (voor of achter de camera) of een medewerker van een telefoonsekslijn, een sekswinkel, een seksclub of een sekssite.

In Nederland wordt aan deze dag aandacht besteedt door de belangenvereniging voor sekswerkers PROUD (wijzijnproud.nl) d.m.v. een demonstratie of manifestatie in Den Haag.