zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Pakistan Day
Datum:
jaarlijks op 23 maart

Pakistan Day

Datum: woensdag 23 maart 2022
Land / gebied: Pakistan
Pakistan Yaum-e-Pakistan. Pakistan Resolution Day / Republic Day. Jaarlijks op 23 maart een nationale feestdag in Pakistan ter herinnering aan de 'Lahore Resolutie' van 1940 en de proclamatie van de republiek in 1953.

Tijdens een bijeenkomst van moslimleiders in Lahore, werd op 23 maart 1940 een resolutie aangenomen waarin gepleit werd voor een eigen moslimland en een deling van het toenmalige Brits-Indië. Hieruit ontstond in 1947 een onafhankelijk Pakistan, wat op 23 maart 1953 officieel een republiek werd. Deze dag wordt dan ook wel 'Dag van de Lahore Resolutie' of 'Dag van de Proclamatie van de Republiek' genoemd.

Festiviteiten bestaan vooral uit plechtigheden, zoals het hijsen van de vlag, saluutschoten en kransleggingen in Islamabad. De president deelt militaire en burgerlijke onderscheidingen uit en er worden parades in verschillende steden gehouden.

Een feestdag in Pakistan.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten