Wereldhavendagen
Land / gebied: Nederland (Rotterdam)
Nederland De Wereldhavendagen is een groot evenement in de haven van Rotterdam en wordt in 2024 gehouden van vrijdag 6 t/m zondag 8 september. Het is bedoeld om kennis te maken met en een kijkje achter de schermen te geven van de Rotterdamse haven. Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers.

De Wereldhavendagen vinden ieder eerste weekend van september (op vrijdag, zaterdag en zondag) plaats.

Tijdens de Wereldhavendagen worden alle facetten van de haven aan de bezoeker getoond. Haven en stad zijn in Rotterdam nauw met elkaar verbonden. Bezoekers worden op een informatieve en ludieke manier geïnformeerd over wat er in de haven gebeurt en er vindt velerlei havenspektakel op het water plaats.

Wereldhavendagen
De haven(gerelateerde)-bedrijven op de kades presenteren zich met zo veel mogelijk bijzonder havenmaterieel, grote kranen, innovatieve projecten en schepen die van binnen bezocht kunnen worden. Ook wordt er een goed beeld gegeven van de carrièremogelijkheden in de haven op een arbeidsmarktcommunicatie plein en zijn er tal van kinderactiviteiten.

Daarnaast zijn de excursies een essentieel onderdeel van het programma. Deze minireisjes brengen u per boot, bus, trein of zelfs vliegtuig bij de meest uiteenlopende bedrijven.

Zoals gebruikelijk vindt het officiële startschot van de Wereldhavendagen op de vrijdagmiddag plaats. Ook het zaterdagavondprogramma is een bijzonder moment om bij aanwezig te zijn. Er vindt dan eerst een show op de Maas plaats en de avond wordt afgesloten met een fenomenaal vuurwerk.