ANZAC Day
Land / gebied: Australië, Nieuw-Zeeland
Soort: Nationale feestdag
Australië Nieuw-Zeeland Op ANZAC Day (Australian and New Zealand Army Corps Day) worden de Australische en Nieuw-Zeelandse militairen herdacht die in diverse oorlogen gevallen zijn.

Het 'Australian and New Zealand Army Corps' was een legereenheid van Australische en Nieuw-Zeelandse troepen die in dienst stonden van Groot-Brittannië en de rest van het Gemenebest.

ANZAC Day
Met 'ANZAC Day' worden de militairen die in diverse oorlogen gevallen zijn herdacht.

De datum refereert aan 25 april 1915, toen begon de aanval op Gallipoli (Turks Gelibolu), een schiereiland in het zuiden van Europees Turkije. Hierbij kwamen veel Australiërs en Nieuw-Zeelanders om.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond het ANZAC de Britten vanaf de thuisbasis bij in de strijd in het Verre Oosten, vanuit Egypte in Abessinië, Noord-Afrika en Italië.

Later vocht ANZAC in de Vietnam-oorlog in de jaren '60 van de twintigste eeuw aan Amerikaanse zijde.

Een feestdag in Australië, Christmaseiland, Cookeilanden, Nieuw-Zeeland, Niue, Norfolk, Samoa, Tonga.