Dag van de Vlag
Land / gebied: Australië
Australië Australian National Flag Day. Op 3 september 1901 werd de vlag van Australië voor het eerste gehesen.

Initiatiefnemer van deze dag was John Christian Vaughan in 1984. Het doel was de aanname van de Australische vlag te herdenken. De 'National Flag Day' is geen algehele vrije dag, maar wordt wel opgeluisterd met festiviteiten en ceremonies waaraan vaak ook politici en de gouverneur-generaal meedoen.

Nadat Australië in 1901 een federatie was geworden, werd voor een nieuwe nationale vlag een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De meerderheid van de inzenders had een vlag met de Union Flag (de vlag van het Verenigd Koninkrijk) en het Zuiderkruis (een sterrenbeeld dat alleen zichtbaar is op het zuidelijk halfrond) ontworpen.

Een feestdag in Australië.