zondag 25 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Vlag
Datum:
jaarlijks op 14 januari

Dag van de Vlag

Datum: donderdag 14 januari 2021
Land / gebied: Georgië
Georgië Op 14 januari 2004 werd de vlag van Georgië aangenomen door het Georgische parlement. De officiële nationale vlag van Georgië - ook bekend als de Vijfkruisvlag - is een vlag met vijf rode kruizen op een witte achtergrond, een variant van het Jeruzalemkruis.

De Georgische vlag bestaat uit een witte rechthoek, met in het midden een groot rood Sint-Joriskruis, dat de vlag in vier rechthoekige vlakken verdeelt. Middenin elk van deze vlakken staat een kleiner Georgische Kruis van dezelfde kleur.

Na de Rozenrevolutie van 2003, waarbij president Sjevardnadze werd afgezet, is deze vlag in januari 2004 in gebruik genomen. De vlag is ook het officiële symbool van de centrumrechtse politieke partij Verenigde Nationale Beweging (Ertiani Nazionaluri Modsraoba).

Een feestdag in Georgië.

Zie ook

Actueel

Komende feesten