donderdag 24 september 2020

Federale Gebiedsdag

Federale Gebiedsdag

Datum: maandag 1 februari 2021
Land / gebied: Maleisië (Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya)
Soort: Regionale feestdag
Maleisië Jaarlijks op 1 februari een officiële feestdag (vrije dag) voor de federale territoria Kuala Lumpur, Labuan en Putrajaya. Elk jaar heeft de 'Federale Gebiedsdag' (Hari Wilayah Persekutuan / Federal Territory Day) een eigen thema en worden er onderscheidingen uitgereikt.

De federale gebieden van Maleisië zijn de districten die rechtstreeks door de Maleisische overheid worden beheerd. Kuala Lumpur - de hoofdstad van het land - werd het eerste federale territorium op 1 februari 1974. Ter herinnering aan die datum werd de 'Federale Gebiedsdag' ingesteld.

In 1984 werd Labuan - het offshore financiële centrum - het tweede federale grondgebied van Maleisië. Putrajaya - het bestuurlijk/administratief centrum van het land - werd in 2001 het derde federale gebied.

Een regionale feestdag in Maleisië.