zaterdag 31 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Federale Gebiedsdag
Datum:
jaarlijks op 1 februari

Federale Gebiedsdag

Datum: dinsdag 1 februari 2022
Land / gebied: Maleisië (Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya)
Soort: Regionale feestdag
Maleisië Jaarlijks op 1 februari een officiële feestdag (vrije dag) voor de federale territoria Kuala Lumpur, Labuan en Putrajaya. Elk jaar heeft de 'Federale Gebiedsdag' (Hari Wilayah Persekutuan / Federal Territory Day) een eigen thema en worden er onderscheidingen uitgereikt.

De federale gebieden van Maleisië zijn de districten die rechtstreeks door de Maleisische overheid worden beheerd. Kuala Lumpur - de hoofdstad van het land - werd het eerste federale territorium op 1 februari 1974. Ter herinnering aan die datum werd de 'Federale Gebiedsdag' ingesteld.

In 1984 werd Labuan - het offshore financiële centrum - het tweede federale grondgebied van Maleisië. Putrajaya - het bestuurlijk/administratief centrum van het land - werd in 2001 het derde federale gebied.

Een regionale feestdag in Maleisië.

Zie ook

Actueel

Komende feesten