maandag 21 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.International Survivors of Suicide Day
Datum:
21 november 2020
20 november 2021

International Survivors of Suicide Day

Datum: zaterdag 21 november 2020
Land / gebied: Internationaal
Op de zaterdag voorafgaand aan Thanksgiving Day (de vierde donderdag van november) is het 'International Survivors of Suicide Day' (Internationale Dag voor de Nabestaanden van Zelfdoding). In 1999 ingesteld door het Amerikaans Congres.

De vader van de Amerikaanse senator Harry Reid pleegde in 1972 zelfmoord. Als nabestaande van een suïcidant vond hij het belangrijk dat er een dag kwam voor mensen die door zelfmoord een naaste familielid hebben verloren om troost, steun, hulp en meer begrip te krijgen van hun omgeving. De 'National Survivors of Suicide Day' werd door het Amerikaans Congres in 1999 in het leven geroepen en de dag werd als snel in alle staten van de Verenigde Staten gehouden. Binnen enkele jaren volgde de rest van de wereld en werd de dag omgedoopt tot de 'International Survivors of Suicide Day'.

Op 10 september vindt jaarlijks de internationale dag ter voorkoming van zelfdoding plaats: Wereld Suïcide Preventie Dag (World Suicide Prevention Day).


Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Zie ook

Actueel

Komende feesten