Wereld Psoriasis Dag
Land / gebied: Wereld
Jaarlijks op 29 oktober is het 'Wereld Psoriasis Dag' (World Psoriasis Day), een initiatief van IFPA (International Federation of Psoriasis Associations).

Psoriasis is één van de meest bekende chronische huidziekten. Het woord psoriasis (met de klemtoon op de eerste 'i') is afgeleid van het Griekse woord 'psore', dat 'schub' betekent. De aandoening wordt gekenmerkt door rode vaak samenvloeiende plekken die bedekt zijn met dikke schubachtige schilfers. Hoewel de symptomen dat suggereren is psoriasis niet besmettelijk.

Psoriasis kan bij iedereen optreden die daarvoor een aanleg heeft. De aandoening komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ook bij alle rassen. Vaak worden de huidafwijkingen voor het eerst zichtbaar omstreeks de puberteit, maar eigenlijk kan psoriasis op elke leeftijd beginnen.

Meer informatie op psoriasis.nl van het farmaceutische bedrijf LEO Pharma, bedoeld om mensen met vragen over psoriasis verder te helpen.