Onafhankelijkheidsdag Comoren
Land / gebied: Comoren
Soort: Nationale feestdag
Comoren Viering van de onafhankelijkheid van de vulkanische eilandengroep in de Indische Oceaan. Op 6 juli 1975 werd de onafhankelijkheid van de Comoren uitgeroepen.

Op 22 december 1974 werd een referendum over de onafhankelijkheid gehouden op de eilandengroep, die destijds onder Frans bestuur stond.

Bij het referendum stemde de overgrote meerderheid voor de onafhankelijkheid. Bijna alle tegenstemmen werden uitgebracht op het eiland Mayotte, waar de bevolking in meerderheid stemde voor een voortzetting van het Franse bestuur. Als resultaat verklaarde de Unie der Comoren - bestaande uit de eilanden Grande Comore, Anjouan, Mohéli en enkele kleinere eilanden - zich op 6 juli 1975 onafhankelijk, terwijl het eiland Mayotte Frans bleef.

Een feestdag in Comoren.