woensdag 29 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Ontdekking van Hispaniola
Datum:
jaarlijks op 5 december

Ontdekking van Hispaniola

Datum: zondag 5 december 2021
Land / gebied: Haïti, Dominicaanse Republiek
Haïti Dominicaanse Republiek Descubrimiento de la Hispaniola / Discovery Day. Het eiland Hispaniola werd ontdekt door Christoffel Columbus op 5 december 1492 tijdens zijn eerste reis naar Amerika. Hij was er per ongeluk terechtgekomen omdat hij dacht dat hij India had bereikt.

Ontdekking van Hispaniola
Hispaniola is een eiland in de Caribische Zee. Op het westelijke deel van Hispaniola bevindt zich Haïti, in het midden en op het oostelijke deel ligt de Dominicaanse Republiek. In beide landen wordt op 5 december stilgestaan bij de aankomst van Christoffel Columbus (Don Cristóbal Colón). Hispaniola is na Cuba het grootste eiland van de Antillen.

Verbaasd door zijn natuurlijke schoonheid die, naar zijn mening, op sommige regio's van Spanje leek, noemde Christoffel Columbus het eiland bij zijn aankomst 'La isla de Española'. Door het gebruik van de Latijnse benaming Hispaniola is de huidige naam ontstaan.

Een kaart van Hispaniola

Op Hispaniola woonden de Ciboney-indianen die het eiland Quizqueya ("moeder aller landen") noemden. Rond het begin van de jaartelling arriveerden de Arowakken. Zij noemden het Aïti ("hoge berg") en dreven de oorspronkelijke bevolking naar het westelijk deel. Van de 11e tot de 15e eeuw werd het eiland regelmatig overvallen door de Cariben-indianen.

Een feestdag in de Dominicaanse Republiek, Haïti.

Zie ook

Actueel

Komende feesten