woensdag 12 augustus 2020

Wereld Feesten Almanak

Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.

Auckland Anniversary Day
1 februari 2021
31 januari 2022

Datum: maandag 1 februari 2021
Land / gebied: Nieuw-Zeeland (Noordereiland)
Nieuw-Zeeland In de Nieuw-Zeelandse regio Auckland wordt jaarlijks op de maandag die het dichtst bij 29 januari valt de 'Provincial Anniversary Day' gevierd. De datum herinnert aan de aankomst van William Hobson - de latere eerste gouverneur van het land - op 29 januari 1840.

Het is een provinciale feestdag in de regio's Northland, Auckland, Waikato, Bay of Plenty, Gisborne en sommige delen (ten noorden van de 39-ste breedtegraad) van Manawatu-Wanganui en Hawke's Bay.

In het weekend ervoor vindt de 'Auckland Regatta' plaats.

Een feestdag in Nieuw-Zeeland.